“We are the first generation to feel the impact of the climate change.
We are the last generation that can do something about it.”​

– Barack Obama.

Look good, feel good, do good.

Wij willen dat de volgende generaties van deze mooie aarde mogen genieten. Wij zetten ons dagelijks in om verspilling en afval in de sneakerbusiness tegen te gaan. We voorkomen dat sneakers op de afvalberg belanden of onnodig extra transportbewegingen maken. We geven kicks een tweede leven door ze te verzamelen, selecteren, reinigen, desinfecteren en refurbishen (indien nodig). Hierdoor heb jij toegang tot scherp geprijsde en toffe sneakers van exclusieve merken. Daar stopt het niet. We bieden je hulp om het tweede leven van je kicks zo lang mogelijk te laten duren. Kijk op onze cleaning pagina hoe je je kicks onderhoudt en hoe onze wipes je in het dagelijks leven helpt.

Onze aanpak

1. Verzamelen.

We verzamelen toffe kicks (deadstock, klachtschoenen en schoenen met een productiefout), bij onze duurzaamheidspartners: exclusieve sneakerwinkels en merken.

2. Selecteren.

De ingekomen schoenen selecteren we op conditie: dream (nieuwstaat), history (licht gedragen) en attitude (nieuwstaat met productiefout).

3. Refurbishen.

Deze sneakers hebben een opknapbeurt nodig en worden in (bijna) nieuwstaat gebracht.

4. Reinigen & desinfecteren.

Jouw nieuwe kicks worden volledig gereinigd en gedesinfecteerd. Geen nare luchtjes of bacteriën die achterblijven.

5. Klaar voor verzending.

We hergebruiken de originele dozen die we ontvangen. Je sneakers zijn klaar voor verzending en worden in onze webshop geplaats.

6. De juiste maat.

Wij streven naar minimale transportbewegingen zodat we onze CO2-voetafdruk zo laag mogelijk houden.

Kicks with a story.

Wij verzamelen deadstocks, returns en sneakers met een productiefout. Alle schoenen worden met de hand gereinigd, gedesinfecteerd en gerefurbished. Onze kicks hebben allen een eigen verhaal. Lees de verschillende verhalen.

Kicks with a dream

Condition: Als nieuw

Deze schoenen dromen al enige tijd over een fantastisch leven buiten, want ze staan al heel lang in een winkel. Ze moeten nu ruimte maken voor een nieuwe collectie schoenen. Wij geven ze een tweede kans bij jou. Deze nieuwe schoenen zijn gereinigd en gedesinfecteerd zodat jij helemaal fresh and clean kunt shinen met je kicks.

Nubikk Elven Thyme witte heren sneakers
Nubikk Lucy Royal Croco witte dames sneakers

Kicks with a history

Condition: licht gedragen.

Deze kicks zijn in bijna nieuwstaat. Deze schoenen hebben een sneak preview van het leven gehad. Ze zijn alleen teruggestuurd vanwege een klacht of andere reden. Onze kickmasters brengen deze kicks weer in (bijna) nieuwstaat. Niks aan de hand, wel aan je voeten. Toffe kicks gerefurbished, gereinigd en gedesinfecteerd.

Kicks with an attitude

Condition: nieuw met een imperfectie.

Deze kicks zijn nieuw en toch waren ze bijna op weg naar de afvalberg. Waarom? Vanwege een productiefoutje. Zoals de Engelsen zo mooi zeggen: there is also beauty in imperfection. Ja toch?! Grijp je kans, scoor nieuwe sneakers, geef ze een tweede kans en leef een perfect leven 😉

Nubikk Yucca Ace dames nubuck sneaker

Waarom kies je voor refurbkicks?

  1. Look good. Je vindt toffe schoenen van van exclusieve winkels en merken tegen hele scherpe prijzen. En je maakt de wereld een beetje mooier!
  2. Feel good. Je voelt je goed als je weet dat je met het kopen van refurbkicks een duurzame aankoop doet.
  3. Do good. Je voorkomt dat onze schoenen op de afvalberg belanden.
  4. Bestellen is als Lionel Richie zingt: ‘Easy like Sunday morning.’ Je ontvangt een fijne klantreis die verder gaat dan je aankoop. We helpen je namelijk bij het kiezen van jouw juiste schoenmaat, zodat we onnodig retourtransport voorkomen. Met onze milieuvriendelijke schoonmaakproducten helpen we jou het leven van je kicks maximaal te verlengen.
  5. Biologisch afbreekbare schoonmaak producten. Sneaker LAB, onze samenwerkingspartner, werkt dagelijks om haar sneaker cleaning producten zo milieuvriendelijk mogelijk te produceren en te verpakken. Sneaker LAB is niet voor niets het enige sneaker cleaning bedrijf ter wereld met een Green Tag certificering. De 100% biologisch afbreekbare oplossingen en de recyclebare verpakkingen zijn onafhankelijk getest.
  6. Join the club. Onze schoenen alleen gaan de wereld niet veranderen. Je zet wel een stap in de juiste richting als je refurbkicks aanschaft en deze in goede staat houdt. Alle kleine beetjes bij elkaar maken een serieus verschil. Wees welkom en join onze refurbkicks club.

Refurbkicks.com / Refurbkicks.nl

Your entered our global website. Do you want to visit our shop in the Netherlands? For products or sneaker cleaning? Click the button below.