Zo duurzaam mogelijk

We claimen niet dat we 100% duurzaam of circulair zijn. We streven ernaar om zo duurzaam mogelijk te werken. Zoals elke verandering, het begint met je eerste stap. Samen zetten we een stap in de juiste richting. Even a small thing, does something.

Hoe duurzaam is refurbkicks?

We gebruiken gerecyclede verpakkingen of we hergebruiken de originele, onze klantzendingen doen we voornamelijk met fietsen van Fietskoeriers en we gebruiken alleen biologisch afbreekbare schoonmaakmiddelen om de kicks op te knappen of schoon te maken. Vanuit duurzaam oogpunt kiezen wij ervoor om niet buiten de Benelux te leveren.

Verpakking

We hergebruiken de originele dozen. Mochten de dozen niet meer aan onze kwaliteitsnormen voldoen, vervangen we ze door gerecyclde dozen. We verrassen je graag. Dus kijk maar snel in de doos… Jazeker, deze zijn gemaakt van biologisch katoen en voldoen aan de hoogste standaarden en ze zijn superhandig om je kicks langer goed te houden. Weet je al wat het is?

Verzending

We zijn trots dat we samenwerken met een van de meest duurzamee koeriers van Nederland: TDV, Tour de Ville uit Tilburg. Zij vervoeren onze dozen zoveel als kan met de fiets. Hiermee verlagen we onze CO2 voetprint tot 60%. Mocht jouw adres niet met de fietskoerier te bereiken zijn, dan zorgen we dat onze pakketten meegaan op een bestaande rit richting jouw adres. Hiermee voorkomen we extra ritten en dus extra stikstof uitstoot.

Biologisch afbreekbare schoonmaak producten

We zijn zo piep trots op de samenwerking met Sneaker LAB. Met de vooruitstrevende milieuvriendelijke producten van Sneaker LAB beloven we dat je schoenen langer mee gaan. Sneaker Lab is officieel Green Tag gecertificeerd, een van de meest erkende ecolabels in de wereld. Deze 100% biologisch afbreekbare schoonmaakproducten en recyclebare verpakking zijn Green Tag gecertificeerd.

saleJYNYzZ6m2yQ2V_800x800

Alleen in de Benelux
(voor nu;-)

We willen natuurlijk dat iedereen op de wereld duurzame kicks aantrekt. We willen ook geloofwaardig zijn. We willen onze eigen voetafdruk zo klein mogelijk houden. Aangezien we vanuit de Benelux werken, leveren we onze kicks alleen in de Benelux. In de nabije toekomst openen we in andere Europese landen en maken we vanuit daar de wereld een stukje mooier. Hiermee stimuleren we lokaal en regionaal zakendoen en werkgelegenheid.

We zijn niet onfeilbaar.

Nee, iedereen die claimt 100% duurzaam of circulair te zijn vertelt niet de waarheid. We zijn niet 100% circulair of duurzaam en hebben voldoende om te verbeteren. We geloven dat als we samen allemaal een stap in de goede richting (blijven) zetten, dan maken we een positief verschil. Elke dag dagen we onszelf, onze business partners en klanten uit om elke dag beter te doen. Beter doen voor onze aarde, onze klanten, ons team en onze kicks. .

Refurbkicks.com / Refurbkicks.nl

Your entered our global website. Do you want to visit our shop in the Netherlands? For products or sneaker cleaning? Click the button below.